Verhalen

Jimmy krijgt bij het Hof de kans om zichzelf te ontplooien.

Interview met Jimmy

Kelner Hof van Coolhem

Hoe ben je terechtgekomen in het Hof van Coolhem?

“Ik ben bij het Hof van Coolhem gestart dankzij Magda, een vrouw die mij geholpen heeft via Job&Co in Lokeren. Ik was al eventjes op zoek naar een job maar vond niets dat bij mij paste. Door mijn horecaopleiding bij de VDAB kreeg ik de kans om voor een eetcafé in Willebroek te werken. Na drie jaar Willebroek, startte ik in Hof van Coolhem.”

Welke jobs heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb metaalbewerking gestudeerd. In deze sector heb ik verschillende interim jobs gedaan, maar ik kreeg  nooit een contract voor lange duur aangeboden. De langste werkperiode duurde elf maanden, maar mijn functie werd vervangen door een machine. Bijna 30 en met enkel mijn getuigschrift metaalbewerking op zak was het moeilijker om aan een job te geraken. Ik bleef niet bij de pakken zitten en besliste om een werktraject te volgen via OCMW Lokeren. Zo ben ik bij Magda terechtgekomen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Als we gesloten zijn krijgen we opleidingen en tijdens openingsdagen werken we in het eetcafé. Als we open zijn en het is mooi weer, dan is het iets harder werken, want het terras zit dan vol met klanten. Die werkroes maakt het juist leuk. Als het iets minder druk is, sla ik eens een babbeltje met de klanten en de collega’s. Als we gesloten zijn, houden we ons bezig met het onderhoud van de keuken en het restaurant.”

Jimmy tapt bier

Zijn er zaken die je hebt bijgeleerd door hier te werken?

“Je wordt constant gecoacht in het gebied waar je over wil bijleren. Zo kan je groeien. Ik heb nog gewerkt als chauffeur voor de logistieke afdeling van Cirkels, de tweedehandswinkels van Ecoso. Ik leerde aan welke criteria de spullen moesten voldoen om ze te mogen schenken. Ook kon ik prijzen opmaken voor meubels en curiosa en vulde ik bestelbonnen in. Daarna heb ik nog fietsen hersteld waardoor ik veel technische kennis vergaarde. Nu krijg ik de kans om mezelf te ontplooien in de horeca.”

“Ik ben ooit vervangen door een machine. Nu krijg ik de kans om mezelf te ontplooien.”

Jimmy

Kelner Hof van Coolhem

Hoe is de sfeer op de werkvloer?

“De sfeer in het Hof van Coolhem zit goed. Het is hier aangenaam werken in een dynamische en leerrijke omgeving.”

Stroom mee met

Puurs-Sint-Amands

NEKTARI

Ecoso

Huize Eyckerheyde

Cirkels

Flegado

Flexpack

t’Onzent

Puurs-Sint-Amands

NEKTARI

Ecoso

Huize Eyckerheyde

Cirkels

Flegado

Flexpack

t’Onzent