Nieuws

Ecoso, NEKTARI en Huize Eyckerheyde vloeien samen in Oevers vzw

Oevers maakt meestromen mogelijk. Ook in Hof van Coolhem. Zorg en werk vloeien er samen in een plek van verbinding, pal in het Rivierenland.

Oevers vzw is het samenspel van drie regionale organisaties in Rivierenland. NEKTARI, Ecoso en Huize Eyckerheyde vullen elkaar perfect aan. Er is respect, gelijkwaardigheid en transparantie in de communicatie en dat zorgt voor een vloeiende samenwerking voor het nieuwe project: het Hof van Coolhem.

Een plek van inclusiviteit

Het Hof van Coolhem wordt een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen meestromen. De equipe van NEKTARI helpt het Hof Van Coolhem draaiende te houden. De bewoners van Huize Eyckerheyde kunnen in de toekomstige snoezeltuin werken. Ecoso voorziet rolstoelfietsen en leidt het personeel op dat heerlijke gerechten serveert in het eetcafé. Oevers vzw leert hen omgaan met klanten en laat hen openbloeien in een veilige omgeving.

“Al deze werkmogelijkheden op één domein, bieden mooie kansen.”

Bruno De Maeyer

Directeur NEKTARI

Team Hof

Een groen belevingsoord

Door samen te werken met Foodsavers zet Oevers vzw zich in tegen voedselverspilling. Foodsavers is een project van stad Mechelen ism Ecoso en herverdeelt voedseloverschotten over armoedeorganisaties. In het Hof van Coolhem worden de overschotten verwerkt in heerlijke croques en dagsoep van het  eetcafé. Op de site is er ook een Tiendenschuur waar je kan vergaderen of schitterende feesten organiseren. Dé verbindingsplek in Puurs-Sint-Amands.

“Circulariteit en duurzaamheid zijn het nieuwe normaal.”

Leen Ardui

Gedelegeerd bestuurder Ecoso vzw

Meestromen met Oevers

Door de krachten te bundelen staat Oevers vzw sterker. Is er een project dat meer bij Ecoso past? Dan schuift NEKTARI of Huize Eyckerheyde het door en omgekeerd. De drie organisaties verenigen hun ambities en hebben zo een enorm potentieel om te blijven groeien. 

Stroom mee met

Puurs-Sint-Amands

NEKTARI

Ecoso

Huize Eyckerheyde

Cirkels

Flegado

Flexpack

t’Onzent

Puurs-Sint-Amands

NEKTARI

Ecoso

Huize Eyckerheyde

Cirkels

Flegado

Flexpack

t’Onzent